Alès – Frankrike

I södra Frankrike ligger den vackra staden Alès. Under nästan hundra år (med start år 1830) var stålindustrin det som folk i Frankrike mest förknippade med staden. Här byggdes järnvägsräls och mycket annat i stål. Här fanns också flera kolkraftverk. Som du förstår var Alès en riktig industristad och än idag finns det flera industrier kvar i staden. Fokus har flyttats från stålproduktion till kemisk industri och asfaltstillverkning.

History

Staden grundades redan på 900-talet före Kristus av fenicierna. Vill du läsa mer om fenicierna kan vi rekommendera en fyraminutersfilm om fenicierna och deras rika historia med alfabetet och skeppsbyggen.

Klimat

Genom sin placering i södra Frankrike har Alès ett medelhavsklimat med varma somrar. Läs mer om väder och klimat i Alès.

Sevärdheter i Alès

Det finns flera vackra byggnader och spännande sevärdheter att utforska i staden. Tripadvisor har en bra sammanställning som visar de 10 populäraste sevärdheterna i Alès.

Visste du att…

En av Frankrikes mest berömda fotbollsspelare Laurent Blanc kommer från staden. Ni kan lita på att Alès-borna var stolta då Blanc ingick i landslaget som vann VM-guld på hemmaplan 1998. Efter spelarkarriären har Blanc även varit tränare för Paris Saint-Germain och Frankrikes landslag (Les Bleus).

Här ligger staden

Tips från fler städer