Paris: Turist-tips

Behöver verkligen Paris en närmare förklaring? Denna världsmetropol som grundades av romarna är en av världens kändaste, och mest välbesökta, städer. Hit strömmar miljontals turister år efter år, vilket gjort staden till världens näst mest besökta efter Bangkok.

Många av världens trender skapas i denna stad och både modevärlden och den gastronomiska världen är i en klass för sig. Staden har varit hem åt vikingar under medeltiden såväl som berömda personer som Picasso, Dali och Hemingway för att nämna ett urval. I slutet av denna sida sammanställer vi hotell i Paris med centralt läge – perfekt för weekendresan.

Vad kan man göra i Paris?

Våra bästa turist-tips

Tip 1

Åka upp i Eiffeltornet och blicka ut över hela staden

Tip 2

Besöka konstmuséet Louvren och se Mona Lisa

Tip 3

Beskåda den vackra katedralen Notre-Dam

Tip 4

Spana in den berömda Triumfbågen

Tip 5

Njuta av arkitekturen och utsikten vid Sacré-Coeur

Hur många invånare har Paris?

11 miljoner

I Paris bor det drygt två miljoner människor. Om vi räknar med alla förorter stiger siffran till häpnadsväckande 11 miljoner.

Vilken flygplats i Paris är bäst?

Det beror till stor del var i staden du ska bo och vilka transporteralternativ som finns till just det området. Paris har flera flygplatser:

Charles de Gaulle
Paris

Den största flygplatsen som förkortas CdG är belägen 2,5 mil från Paris i nordostlig riktning. Flera alternativ tar dig in mot centrum. Har du ett boende i de norra delarna av Paris går det såklart snabbast.

Orly Aeroport
Paris

1,4 mil söderut från Paris centrum hittar vi Orly som var den stora flygplatsen innan Charles de Gaulle-flygplatsen byggdes. Bästa alternativet för dig som ska bo i södra Paris.

Beauvais Aeroport Paris

Denna flygplats ligger 7,5 mil norr om Paris vilket gör det till ett gynnsamt alternativ för dig som ska bo i Paris norra delar.

Var ska man bo i Paris som turist?

Vi på Hotell-Frankrike.se har lång erfarenhet av att bo, och förmedla, hotell i Frankrikes huvudstad. Efter många år har vi lärt oss vilka hotell som får de mest nöjda kunderna och den informationen vill vi föra vidare till er som kollar runt efter lämpliga ”turisthotell” i Paris.

Våra guldkorn när det kommer till

Bra hotell i Paris

La Réserve Hotel
and Spa

La Réserve är ett världsberömt och femstjärnigt lyxhotell ett stenkast från Champs-Elysées. Här kan du fira någon väldigt speciell högtid i livet. Läs vår guide till hotellet med extra allt!

Renaissance Paris
Arc de Triomphe Hotel

Oj, vilket kanonläge detta hotell har. Här har du gångavstånd till Eiffeltornet, Louvren, Montmartre och Tuilerieträdgården. Lyx och femstjärnigt är melodin! Kolla närmare på detta kanonhotell!

Best Western Plus 61 Paris Nation Hotel

Det här prisvärda hotellet inrett i retrochic stil har fått mycket beröm från våra resenärer då det är rent och snyggt samt har hjälpsam personal. Kolla närmare på Best Western-hotellet!

Hotel Cluny Sorbonne
Paris

Hotel Cluny är perfekt för dig som vill bo i Paris trevliga latinska kvarter i hjärtat av det historiska Paris. Läs vidare på vår sida om hotellet om du söker efter ett budgethotell.

Apartment Rue Nelaton
Paris

Detta lägenhetshotell har det bästa läget du kan tänka dig. Här bor du bara 10 minuter från Eiffeltornet! I nära anslutning har du också en tågstation (RER). Läs mer om lägenhetshotellet!

Ibis Paris Porte de
Montreuil

Här bor du i ett bekvämt läge 5 kilometer från centrala Paris. Perfekt för dig som inte vill bo ”mitt i smeten”. Med 500 meter till tunnelbanan tar du dig ändå in till centrum på nolltid. Här kollar vi närmare på Ibis-hotellet.

Hotel Campanile 11
Paris

På gångavstånd från Place de la Bastille och Marais-distriktet ligger detta fräscha hotell med fullt luftkonditionerade rum. Här bor du nära en tunnelbanestation. Läget är toppen.  

Apartment Rue Titon
Paris

Bo på lägenhetshotell med tillgång till både kök, tvättmaskin och diskmaskin. Bo nära Place de la Nation och Père-Lachaise-kyrkogården. Läs mer om Apartment Rue Titon nedan. 

Hotel Regina Louvre
Paris

För dig som söker efter ett klassiskt Parishotell med anor från 1800-talet är Hotel Regina ett utmärkt val. Här är det femstjärnig nivå rätt igenom och hotellet lockar kändisar året om.

BB Hotel Disneyland
Paris

För er som ska besöka Disneyland Paris finns det ett kanonhotell bara tio minuter från nöjesparken. Här äter ni frukost och middag. Det finns fullt med aktiviteter för barnen.

Tips från fler städer!